Gereformeerde Kerk Klundert

Nieuws

 

Onder het kopje "Komende dienst" kunt u de opgenomen dienst van zondag beluisteren/bekijken.

 

Uitslag enquête

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlogformulier

Nieuwe gebruikers

Bent u lid van de Gereformeerde Kerk Klundert en heeft u nog geen inloggegevens ontvangen?

Mail dan naar 

ledenadministratie@gkklundert.nl

Kerkelijke gebruiken en diensten

Kerkdiensten
Iedere zondag wordt om 10.00 uur kerkdienst gehouden in het kerkgebouw aan het Von Kropffplein.

Afkondigingen

Indien er kanselafkondigingen zijn, kunnen deze worden ingeleverd bij de scriba tot uiterlijk vrijdagmiddag 18.00 uur.

Zondagsbrief

Iedere zondag wordt bij de ingang van de kerk de zondagsbrief uitgereikt. In de zondagsbrief staan de belangrijkste mededelingen voor die zondag, de zieken worden vermeld met hun adres, etc. Tevens kunnen berichten worden opgenomen als herinnering, belangrijk voor de betreffende zondag, de komende week of die tussen twee uitgaven van de Band belangrijk zijn om mee te delen. De zondagsbrief is geen vervanging van de Band. In diensten waarin gebruik gemaakt wordt van een liturgie, wordt de zondagsbrief niet gemaakt. Berichten voor de zondagsbrief kunnen tot donderdagavond 20.00 uur worden ingeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de scriba.

Koffiedrinken

Iedere 2e zondag van de maand wordt na de kerkdienst de gelegenheid geboden om na te praten onder het genot van een kop koffie. Ook na bijzondere diensten is er gelegenheid om koffie te drinken. Indien dit te dicht op de 2e zondag zit, kan het vaste koffiedrinken verschoven worden. Koffiedrinken vindt beurtelings in het kerkgebouw en de D-zaal plaats.
Huisbezoek
Alle leden worden minimaal 1x per jaar bezocht door een lid van het wijkteam van de wijk waartoe men behoort. Ook op verzoek kan de wijkouderling een bezoek brengen. In sommige wijken wordt gewerkt met groot huisbezoeken.

Geboorte

Bij de geboorte van een kind graag een geboortekaartje sturen aan de wijkpredikant, de scriba en de wijkouderling. De geboorte wordt op de zondag daarna afgekondigd en er wordt dan een felicitatiebezoek gebracht. Dit bezoek zal worden gedaan door de wijkpredikant en/of wijkouderling.

Doopbediening

Een aanvraag voor doopbediening dient bij de wijkpredikant gedaan te worden.

Kerkelijke huwelijksbevestiging

Een aanvraag voor kerkelijke huwelijksbevestiging dient bij de wijkpredikant ingediend te worden. De aanvraag voor huwelijksbevestiging graag een half jaar van te voren indienen.

Bezoek bij jubilea

Een felicitatiebezoek wordt gebracht, wanneer u 25, 40, 50, 60 etc. jaar getrouwd bent en u dat aan de kerkenraad hebt doorgegeven. Dit bezoek zal door de wijkpredikant en/ of wijkouderling worden gedaan.

Verhuizen

Bij een verhuizing graag bericht hiervan sturen naar het kerkelijk bureau.
Gaat u verhuizen buiten Klundert, dan wordt u automatisch lid van de kerkelijke PKN-gemeente in de nieuwe woonplaats. Wilt u lid in Klundert blijven, dan moet dat doorgegeven worden aan het kerkelijk bureau, zodat dit voor u geregeld kan worden.
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ziekte

Bij ernstige ziekte graag contact opnemen met de wijkpredikant, evenals bij opname en ontslag uit het ziekenhuis. Is de wijkpredikant afwezig, geef dan het bericht door aan de predikant die voor hem waarneemt of aan uw wijkouderling.

Overlijden

Bij een sterfgeval zo spoedig mogelijk de wijkpredikant in kennis stellen. Na overleg tussen de familie en de predikant wordt de datum en het tijdstip van de begrafenis vastgesteld. Bij afwezigheid van de predikant wordt u verzocht contact op te nemen met de scriba.

Kerkradio

Voor chronisch zieken, ouderen en anderen die niet meer naar de kerk kunnen, is de gelegenheid door middel van de kerkradio de diensten thuis te beluisteren. Ook is het mogelijk om bij ziekte tijdelijk gebruik van de kerktelefoon te maken. Indien u kerktelefoon wenst, kunt u contact opnemen met uw wijkouderling.
Kosten: Uw bijdrage wordt in overleg met een lid van de kerkradio-commissie vastgesteld.
Contactpersoon:
M. Langeweg, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dienst op CD
Indien u graag in het bezit wilt komen van een kerkdienst op CD (bv. Belijdenisdienst, doopdienst) kunt u het best voorafgaand contact opnemen. De opname van de kerkdienst is tevens te downloaden via de website.
Contactpersoon:
Marcel Langeweg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Regionale radio-uitzendingen

De Gereformeerde kerk van Klundert doet mee met de uitzendingen van kerkdiensten op zondagmorgen via Radio Moerdijk FM. Een vooraf opgenomen kerkdienst wordt dan uitgezonden. De uitzending van kerkdiensten van Radio Moerdijk is tussen 10.00 en 12.00 uur.

Autodienst

Als u op zondag zelf niet in staat bent om naar de kerk te komen, kunt u gebruik maken van de autodienst.

Kopij van het kerkblad “De Band”

Ongeveer 1x per maand verschijnt het kerkblad. Kopij voor de Band bij voorkeur per e-mail verzenden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Komende dienst

Huidige dienst:

 

Kerkdienst 21 april 2024

 

Terugkijken:

Voorgaande internetdiensten

 

Terug luisteren

Voorgaande diensten

Kalender

April 2024
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Kerkdiensten